Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk

tradicionalni-slovenski-zajtrk-2017

Tradicionalni slovenski zajtrk kot popotnica za izbor slovenskega skozi celo leto.

V petek, 16. novembra 2018, bo že sedmič po vrsti potekal Dan slovenske hrane, ki je namenjen spodbujanju uživanja kakovostne hrane iz lokalnega okolja.  Ena izmed aktivnosti Dneva slovenske hrane je tudi Tradicionalni slovenski zajtrk, ki vsako leto poteka v šolah, vrtcih in drugih javnih ustanovah ter mnogih podjetjih. Zajtrk je kot običajno sestavljen iz mleka, masla, kruha, medu in jabolka, ki so pridelani in predelani v Sloveniji.

Ljubljanske mlekarne smo eden od ponudnikov in bomo tako mlečne izdelke dobavili prek 600 šolam in vrtcem. Letos se zajtrku pridružujemo tudi sami, saj si ga bodo med 7. in 9. uro zjutraj lahko privoščili sodelavci v obeh obratih, Ljubljani in Mariboru. Maslo in mleko, ki sta del zajtrka, sta tudi del sheme Izbrana kakovost Slovenija. Našo izjavo, da so izdelki, ki bodo namenjeni Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, pridelani in predelani izključno v Sloveniji, najdete pripeto spodaj.

Otrokom želimo dober tek in upamo, da bodo tudi ostale dni v letu uživali le najboljše, kar je slovenskega.

tradicionalni-slovenski-zajtrk-2018

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me