Alpsko: ko je najbolj osnovno živilo odličnega okusa

DSC08263_mala

Nežni, kremasti in predvsem polni okusa: mleko in jogurta Alpsko. 

Kako se odločiti, katerim trendom v prehrani zaupati? Odločitev je nedvomno težka, toliko težja pa je, če prehrana, ki jo narekujejo trendi, prihaja iz tujih okolij, je eksotična ali celo težko dostopna. Najbrž je to tudi eden od razlogov, da so se prehranski trendi umikajo preprostemu razmisleku, kaj je bilo dobro za nas nekoč. Ob čem so torej zrasli naši dedki, babice, ob enem pa je všeč tudi nam in našim otrokom?

V Ljubljanskih mlekarnah smo razmišljali o tem, kako izdelke, ki so preprosti, pristni, del tradicije, približati vsakomur. In tako je nastala linija Alpsko: družina dveh odličnih okusa polnih jogurtov ter svežega mleka, ki je le nežno pasterizirano. »Pri naravnem jogurtu je pomembno, da nas svojim preprostim okusom kljub temu prevzame. In to velja za jogurte Alpsko, maščoba je namreč tista, ki daje mlečni izdelkom poln okus,« pojasnjuje Alja Učakar, ki skrbi za blagovno znamko Alpsko v Ljubljanskih mlekarnah.

Vsi trije novi izdelki Alpsko so narejeni iz slovenskega mleka ter predelani v Sloveniji.

  • ALPSKO TEKOČI JOGURT ima 4 % mlečne maščobe, ki mu daje nežno kremasto strukturo. Narejen je z dodatkom izbrane jogurtove kulture za poln in hkrati blag mlečni okus.
  • ALPSKO UMEŠANI JOGURT V LONČKU ima kar 6 % mlečne maščobe, zato je polnega okusa in ima svilnato kremasto strukturo. Izbrana jogurtova kultura pa mu daje blag, rahlo kiselkast mlečni okus.
  • ALPSKO SVEŽE MLEKO je narejeno iz najbolj svežega polnomastnega mleka slovenskih pašnikov. Je polno in kremasto, saj ima kar 3,9 % mlečne maščobe in je le nežno pasterizirano, da ohrani vse svoje naravne lastnosti.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me