Našo zgodbo smo začeli pisati leta 1956, ko smo bile Ljubljanske mlekarne ustanovljene kot podjetje Glavne zadružne zveze Slovenije. Na začetku je nekaj več kot 200 delavcev kupcem dnevno zagotovilo 69 tisoč litrov mleka v steklenicah. Le leto kasneje smo ponudbo obogatili z jogurtom, smetano, skuto in sirom. Leta 1958 pa smo kupce razveselili z začetkom proizvodnje sladoleda na palčki – prvi v tedanji državi. Naslednja pomembna letnica v zgodovini podjetja je 1967, ko se prične proizvodnja prvega trajnega mleka v Sloveniji. Alpsko mleko v naslednjih 50 letih postane ena kultnih slovenskih blagovnih znamk.

Ves čas našega delovanja zasledujemo in ustvarjamo trende na trgu mleka in mlečnih izdelkov. Danes smo vodilna mlekarna in največji grosist z mlekom in mlečnimi izdelki v Sloveniji. Med vsemi mlekarnami v Sloveniji odkupimo Ljubljanske mlekarne največ domačega mleka, pri čemer sodelujemo z več kot 2000 slovenskimi kmetijami. Za vsako cisterno mleka lahko s sistemom sledljivosti natančno ugotovimo, na kateri kmetiji je bilo mleko proizvedeno. Prav tako za vsak naš proizvod natančno vemo, kako, kdaj in iz katerih surovin je bil proizveden.

Tržno naravnanost dokazujemo s premišljeno zasnovanimi in uspešnimi blagovnimi znamkami kot so Alpsko mleko, Mu, Ego, Maxim premium in Jošt. Skrb za kakovost in varnost izdelkov je naš vsakdanjik, nenehno posodabljamo opremo in skrbimo za čim manjše vplive našega delovanja na okolje. Pri tem nas vodi zavzetost naših sodelavcev in zadovoljstvo kupcev ter potrošnikov. V Sloveniji nam potrošniki še posebej zaupajo, tako tudi uspešno ohranjamo večinski tržni delež.

Naš uspeh sloni na ljudeh – danes jih zaposlujemo več kot šeststo. Kot največja mlekarna v Sloveniji zaposlujemo različne profile ljudi in jim ponujamo priložnosti za nadaljnji razvoj. Pri tem se zavedamo, da so sposobni, motivirani in zavzeti zaposleni ključni dejavnik, ki lahko uspešno podjetje pripelje med najuspešnejša.

OSEBNA IZKAZNICA

Naziv: Ljubljanske mlekarne, d.o.o.
Sedež: Tolstojeva 63, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI93710593
Matična številka: 5048257
Pravni status: Družba z omejeno odgovornostjo
Leto ustanovitve: 1956
Vpis v sodni register: Srg 2017/20413 in Srg 2017/21330, dne 26. 5. 2017
Osnovni kapital: 18.285.482,39 €
Telefon: +386 (01) 588 15 00
Elektronska pošta: info@l-m.si
Spletno mesto: www.l-m.si

VODSTVO

Učinkovit sistem vodenja in upravljanja zagotavlja uspešno poslovanje, izboljšuje komunikacijo in povečuje zaupanje vseh deležnikov družbe.

Tomaz-Znidarsic

Direktor družbe

“Zaupanje potrošnikov in drugih deležnikov v naše izdelke in blagovne znamke je pomemben del našega delovanja, ž željo še dodatno utrditi vodilni položaj naše družbe na slovenskem trgu mleka in mlečnih izdelkov. Zaupanje je prav tako pomemben del naše korporativne kulture. Smo zanesljiv poslovni partner in največji odkupovalec slovenskega mleka. Ljubljanske mlekarne smo največja mlekarna v Sloveniji in poslujemo kot del skupine Lactalis, znotraj katere iščemo sinergije za doseganje čim večjih uspehov.”

Tomaž Žnidarič, direktor družbe.

Tomaž Žnidarič se je skupini Lactalis pridružil leta 2011 in do prevzema vodenja Ljubljanskih mlekarn opravljal naloge generalnega direktorja Lactalis Bosna in Hercegovina. V svoji poslovni karieri je pridobil bogate vodstvene izkušnje tako v slovenskem kot mednarodnem okolju.

TEMELJNE USMERITVE

Vse naše delovanje temelji na poslanstvu, viziji in vrednotah. Poslanstvo in vizija izražata namen obstoja družbe in ji dajeta usmeritev za poslovanje. Vrednote pa so prepričanja, ki nas vodijo na naši skupni poti.

Poslanstvo

Z znanjem, izkušnjami in inovativnostjo spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij in omogočamo potrošnikom, da vsak dan posežejo po njih.

Vizija

Ljubljanske mlekarne smo zanesljivo in inovativno prehransko podjetje. Smo eno izmed največjih prehrambnih podjetij v Sloveniji in prepoznaven ponudnik mlečnih in drugih izdelkov v srednji in jugovzhodni Evropi.

Vrednote

Banner-LM-EB-LEvrednote-300×200-A