V digitalni čistilni akciji smo počistili 10.060,5 GB

OSDO_1

Ob svetovnem dnevu recikliranja (18. marca) smo razglasili uspešen zaključek akcije Očistimo Slovenijo digitalnih odpadkov.

V okviru vseslovenske čistilne akcije Očistimo Slovenijo digitalnih odpadkov, ki so jo organizirali Ekologi brez meja, smo v Ljubljanskih mlekarnah s skupnimi močmi počistili kar 10.060,5 GB, na kar smo izjemno ponosni!

Digitalni odpadki imajo vpliv na okolje, zato smo se odločili stopiti korak naprej in sprejeti odgovornost za svoje digitalno ravnanje. Z izbrisom nepotrebnih datotek, optimizacijo spletnih storitev in ozaveščanjem o pravilni uporabi tehnologije lahko prispevamo k zmanjšanju ogljičnega odtisa ter k ustvarjanju trajnostnega digitalnega okolja.

Približen odtis izbrisanih podatkov je 2.107.675 g Co2eq na leto, kar lahko pretvorimo v 11.477 km, prevoženih z avtom, ali pa v pridelavo 2.923,3 litrov mleka.

Na naš odličen in presenetljiv rezultat je v veliki meri vplival sodelavec Janez Jakopin, sistemski inženir v industriji, ki je počistil kar 10.000 gigabajtov. Poglejte si video izjavo, o tem, kako je Janez čistil svoje digitalne odpadke.

Zahvaljujemo se vsem sodelavcem, ki so si vzeli čas za digitalno čistilno akcijo.

Ljubljanske mlekarne smo imetnik naprednega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Kot del največje mlekarske skupine na svetu Lactalis sledimo družbeno odgovornih zavezam na treh področjih: ogljični odtis, embalaža in dobrobit živali. Več o naših zavezah.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me