Jogurti Ego s proteini in Mu kefirji med najbolj inovativnimi živili 2023

2

Inštitut za nutricionistiko je našo linijo jogurtov Ego in naše Mu kefirje okusov naravni, limona in vanilja nagradil s priznanjem za najbolj inovativno živilo leta 2023, prvo v skupini beljakovinskih izdelkov in drugo v skupini kefirjev.

Namen projekta, ki ga Inštitut izvaja že od 2014, je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih inovativnih živil ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo in prijaznost potrošniku.

Našo novo linijo jogurtov Ego odlikuje visoka vsebnost mlečnih proteinov, te pa so nujni za normalno delovanje telesa, saj so pomembni gradniki mišic. Jogurti Ego s proteini vsebujejo več kot tri milijarde dobrih bakterij Bifidobacterium animalis BB-12 na porcijo, zaradi zmerne vsebnosti sladkorja so dobra alternativa slajšim sadnim jogurtom.

 

Kefir Mu je pravi kefir, ki se od tradicionalnega nekoliko razlikuje po načinu izdelave; z dodajanjem mlečnokislinske bakterije in kvasovke. To omogoča milejši okus zaradi česar ustreza širšemu krogu potrošnikov, tudi tistim, ki specifičnega okusa kefirja ne marajo. Ima dodan vitamin D, ki ugodno vpliva na imunski sistem.

 

3

Zelo smo ponosni, da je Inštitut za nutricionistiko kar dve naši novi liniji izdelkov prepoznal kot inovativna živila. V Ljubljanskih mlekarnah se ponašamo s kakovostnimi in hranljivimi mlečnimi izdelki, ki jim potrošniki zaupajo. Ta nagrada pa je še dodatna potrditev naše inovativnosti s strani strokovne javnosti.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me