Zloženka iz mozzarelle

Zloženka iz mozzarelle

Sestavine

250 g mozzarelle Mu Cuisine
30 g mascarponeja Galbani
listič želatine
160 g bazilike
60 g pinjol
250 ml oljčnega olja
80 g parmezana
40 g staranega ovčjega sira
10 g soli
4 stroki česna
150 g paradižnika

Priprava

Želatino namočimo, eno 100-gramsko mozzarello odcedimo, zrežemo na manjše kose in jo v mulipratiku zmiksamo, pri čemer postopoma dodajamo oljčno olje − kot pri majonezi. Solimo, popramo in vmešamo še mascarpone. Preostalo mozzarello narežemo na kocke in jo dodamo h kremi. Želatino odcedimo, jo v majhni kozici stopimo in jo vmešamo v kremo. Dodamo še malo praženih pinjol, dobro premešamo in vlijemo v primeren model približno 1 cm debelo. Na kremo položimo na kolobarje narezan paradižnik, nanj pa spet kremo − to ponavljamo toliko časa, da porabimo vse sestavine.

Model postavimo v hladilnik, da se jed strdi. Baziliko, česen, pinjole, parmezan, ovčje sir in sol zmiksamo v pesto, ga prelijemo z oljčnim oljem, da ne oksidira, in spravimo v hladilnik. Na koncu vse dekorativno zložimo na krožnik. Ker nam bo precej pesta ostalo, ga porabimo kot omako za široke rezance.

Avtor: Mladinska nacionalna kuharska ekipa Slovenije 2013

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me