Kremast ješprenjček z jabolki, bučo, pečenim sirom in bučnimi semeni

Kremast ješprenjček z jabolki, bučo, pečenim sirom in bučnimi semeni

Sestavine

200 g ješprenja
80 g buče
80 g jabolk
240 g sira za žar Mu Cuisine
50 g masla Mu Cuisine
40 g bučnih semen
bučno olje
50 g čebule

Priprava

Ješprenj skuhamo po navodilih na embalaži in ga odcedimo. Na maslu prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo narezano bučo in jabolko, prepražimo in prilijemo malo zelenjavne osnove ali vode. Dušimo. Ko voda izhlapi, dodamo ješprenj in počakamo nekaj minut, da se umiri. Nato vanj energično zamešamo maslo.

Na ješprenj položimo na žaru ali v ponvi popečen sir,  potresemo s praženimi bučnimi semeni in pokapamo z bučnim oljem.

Avtor: Mladinska nacionalna kuharska ekipa Slovenije 2013

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me