Ob 60. obletnici tudi jubilejno srečanje z dobavitelji

Na jubilejnem desetem srečanje dobaviteljev mleka se je v sredo, 22. junija, družilo prek 100 predstavnikov slovenskih zadrug oziroma kmetov. Ljubljanske mlekarne so v letu 2015 od njih odkupile 179 milijonov litrov mleka, kar je odstotek več kot v letu 2014, obenem pa vsaj dvajsetkrat več kot leta 1956, ko so zagnali proizvodnjo na Tolstojevi v Ljubljani.

»V svoji šestdesetletni zgodovini smo bile Ljubljanske mlekarne vedno nosilec razvoja v širšem prostoru. Bili smo prvi v tedanji državi, ki smo že leta 1957 ponudili serijsko izdelane sladolede vselej enake kakovosti, sladoledni primat pa okronale še z Lučko, rojeno leta 1958. Prava revolucija tedanjega časa je bilo Alpsko mleko, prvo trajno mleko v Jugoslaviji. Naš vsakdanji trud ostaja usmerjen v inovativnost, ki prinaša priljubljenost pri potrošnikih, z dobro prodajo pa zagotavljamo stabilnost in uspešnost poslovanja naše družbe. To seveda vpliva tudi na naše sodelovanje z vami, dobavitelji. Medsebojno smo namreč močno povezani, eden brez drugega ne moremo. Zato se po najboljših močeh trudimo mi, tako kot se trudite vi, kljub nezavidljivim razmeram na mlečnem trgu, ki so zaznamovale obe obletnici,« je na srečanju povedal predsednik uprave Tomaž Žnidarič.

»Srečujemo se z izjemnim pritiskom na zniževanje prodajnih cen tako na domačem kot tudi na tujih trgih, smo pod močnim pritiskom ponudbe mlečnih izdelkov iz držav z velikimi presežki, ki se prodajajo pod realno ceno, proizvodnja mleka pa se tudi v Sloveniji močno povečuje. Kljub temu nam z vrsto ukrepov na strani prodaje končnih izdelkov, predvsem pa z inovativnostjo in razvojem novih izdelkov, uspeva odkupiti vse ponujeno mleko, zanj najti nove trge in hkrati odkupne cene mleka vseskozi vzdrževati na nivoju evropskega povprečja ter celo nekoliko višje od konkurence,« pa je dodal Anton Jakljevič, direktor Odkupa mleka v Ljubljanskih mlekarnah.

Kot je običajno, so Ljubljanske mlekarne desetič zapored podelile priznanja najboljšim dobaviteljem po količini in kakovosti mleka, ob deseti obletnici srečanj pa so jih tudi posebej nagradili.

Največ mleka so v obdobju od vključno aprila 2015 do konca marca 2016 oddali:

– Jernej Strašek iz Straže pri Novem mestu: 984.193 litrov
– Romana in Anton Koren iz Brestanice: 927.288 litrov
– Vinko Bogovič iz Leskovca pri Krškem: 916.510 litrov

Najbolj kakovostno mleko pa so oddajali:

– Milan Kelšin iz Žužemberka 
– Franc Blažič iz Straže pri Novem mestu
– Mitja Saje iz Mirne peči

Dobavitelji in mlekarna bodo letos svoje sodelovanje okrepili tudi s skupnim vstopom v shemo izbrana kakovost, ki poteka pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Proizvodi, ki bodo certificirani in označeni z znakom »Izbrana kakovost – Slovenija«, bodo tako nosili zagotovilo, da je izdelek pridelan in predelan v Sloveniji, da ima specifične lastnosti, ki se nanašajo na kakovost, način pridelave in predelave ter zagotovilo, da so ti parametri redno kontrolirani s strani akreditiranih kontrolnih organov.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me