Alpsko mleko za 32 varnih hiš vsak teden v letu

Ljubljanske mlekarne so že oddale prvih 1.500 litrov mleka v 32 varnih hiš, materinskih domov in drugih sorodnih ustanov po vsej Sloveniji. Materinskim domovom bodo tako skozi celo leto podarili 27.500 litrov Alpskega mleka, ki je izdelano iz 100-odstotno slovenskega mleka, v celoti predelano v Sloveniji in je prva izbira kupcev. V ta namen so v mlekarnah prejšnji teden že tradicionalno gostili sekcijo materinskih domov, varnih hiš in sorodnih organizacij pri Socialni zbornici Slovenije.

»Ljudje smo občutljivi na prizore, ki nam jih vsakodnevno prinašajo mediji. Lansko pa tudi začetek letošnjega leta pri tem nista bila prizanesljiva – dnevno v udobju toplega doma opazujemo usode posameznikov, ki so morali zapustiti svoja bivališča, države, včasih celo svojce in sorodnike. S podobnimi stiskami se soočajo tudi ženske in otroci, ki zavetje poiščejo v varnih hišah in drugih domovih, četudi niso vseskozi na očeh javnosti. Alpsko mleko je bilo seveda ponovno naša prva izbira zanje,« je ob tem povedala Maja Kalan iz Ljubljanskih mlekarn.

V podjetju s pomembno vlogo v lokalnem okolju se zavedajo, da je to le eden od delčkov, ki omogoča boljše delovanje nevladnih organizacij. Z drobnimi donacijami stotinam športnih, kulturnih, mladinskih in drugih društev oziroma organizacij Ljubljanske mlekarne po najboljših močeh že 60 let oblikujejo svojo sestavljanko družbene odgovornosti.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me