Vroča čokolada s pomarančo (in z viskijem)
Uporabljeni izdelki
Vroča čokolada s pomarančo (in z viskijem)
Sestavine
Za dve osebi potrebujemo:
- 1,5 skodelice mleka
- 0,5 skodelice Mu Cuisine UHT smetane za stepanje
- lupinico ene pomaranče
- ½ žličke cimeta
- 170 g temne čokolade
- 1 žlico viskija (po želji)
- stepeno Mu Cuisine UHT smetano za stepanje za okrasitev
Priprava
V manjši kozici segrejemo mleko in smetano skoraj do vretja. Za merico uporabimo skodelici, v katerih bomo postregli vročo čokolado.
V mešanico mleka in smetane dodamo še pomarančno lupinico in cimet. Odstavimo z ognja in vmešamo na koščke narezano čokolado. Z metlico mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Če nas motijo koščki naribane lupinice, čokolado precedimo, sicer pa ne. Za odrasle lahko v čokolado vmešamo še žlico viskija in postrežemo s stepeno smetano na vrhu.