Torta črni gozdiček
Torta črni gozdiček
Sestavine
Za 12 kosov torte
Sestavine za biskvit
- 400 g moke
- 30 g kakava
- 16 g pecilnega praška
- 7 jajc
- 220 g sladkorja
- 50 g vaniljevega sladkorja
- 2 dl svežega mleka MU
- 2 dl olja
Sestavine za nadev
- 2 kozarca višnjevega kompota
- 2 l alpske smetane za stepanje MU Cuisine
Dekoracija torte
- 200 g naribane temne čokolade
- višnje
Priprava
Biskvit pripravimo tako, da rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor stepemo pri najvišji hitrosti. Dodamo olje in mleko ter dobro premešamo. Nato dodamo presejano moko in pecilni prašek. V drugi posodi stepemo beljake v sneg. Sneg previdno umešamo v pripravljeno maso. Pekač s premerom 26 centimetrov namastimo z oljem v spreju ali z maslom. Biskvit pečemo 30 minut na 180 °C. Biskvit položimo na rešetke, da se ohladi. Ohlajen biskvit dvakrat prerežemo.
Za nadev stepemo ohlajeno smetano. Biskvit navlažimo z mešanico višnjevega kompota in vode ter ga obložimo z višnjami in smetano. Sestavimo plasti eno za drugo, poravnamo in damo počivati za kakšno uro v hladilnik, da se smetana strdi. Čvrsto tortno osnovo namažemo s preostankom smetane in okrasimo z naribano čokolado ter višnjami.
Dober tek!