Testeninski skutni žepki v masleni omaki s šparglji in zelišči
Uporabljeni izdelki
Testeninski skutni žepki v masleni omaki s šparglji in zelišči
Sestavine
- gladka bela moka
- jajce
- sol
- poper
- voda
- maslo MU
- skuta MU
- kisla smetana MU
- šparglji
- zelišča
Priprava
- Pripravimo testo za testenine in ga razvaljamo.
- Medtem se pripravi nadev za testenine. V skledi premešamo skuto, kislo smetano, sol, poper in zelišča, da dobimo nadev.
- Po razvaljanem testu nabrizgamo nadev, testo preložimo čez nadev, s prsti označimo velikost blazinic, jih tesno zapremo in odrežemo.
- Testenine skuhamo v slanem kropu.
- Pripravimo omako: V ponvi raztopimo maslo, dodamo šparglje, zelišča in odcejane skuhane testenine (dodamo še malo prihranjene vode od kuhanja testenin).
- Postrežemo na krožniku.
Inspiracija:
pomlad, morje, Istra, Kvarner
V pomladi in prihajajočih sončnih dnevih nama misli vedno pobegnejo na morje. Kadar le čas dopušča, se odpeljeva v bližnjo Istro ali na Krk, kjer je v začetku pomladi, aprila in maja v razcvetu ne samo rastlinje, ampak tudi kulinarika. V skoraj vseh restavracijah pripravljajo dneve špargljev, ki so servirani na tisoč in en način, a nekako se midva vedno odločila za tortelline ali druge polnjene testenine v kombinaciji s šparglji. Kadar ujameva sezono, so sploh odlični tisti divji, tanki šparglji, ki rastejo v divjini. Tisto preprosto je velikokrat najboljše in tako je tudi pri tej jedi, ki te popelje na morje, tudi kadar ne utegneš fizično iti.