Svinjski zrezki v smetanovi omaki
Uporabljeni izdelki
Svinjski zrezki v smetanovi omaki
Sestavine
Za 4 osebe potrebujemo:
- 2 žlici olja
- 4 svinjski zrezki
- 0,5 dl suhega belega vina
- 1 žlica gorčice
- 230 ml Mu Cuisine sladke smetane
- sol in sveže mleti poper
Priprava
Svinjske zrezke na obeh straneh rahlo posolimo in popopramo. V ponvi segrejemo olje, na katerem popečemo začinjene zrezke. Na vsaki strani jih pečemo približno 2 minuti.
Popečene zrezke preložimo na krožnik, ki ga pokrijemo, da ostanejo zrezki topli. V ponev vlijemo vino in s kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane koščke, ki so nastali med peko mesa. Pustimo, da približno ena tretjina vina povre.
Po približno 2 minutah dodamo gorčico in smetano. S kuhalnico dobro premešamo, da nastane enotna omaka. V omako položimo zrezke (prilijemo tudi tekočino, ki se je nabrala na krožniku) in jih kuhamo v omaki na nizki temperaturi 10 do 15 minut. Omako po želji dodatno začinimo s poprom in soljo.
Kuharske skrivnosti
-
V omako vmešajte rumenjak, katerega dodate na koncu.
-
V vroči smetani raztopite 3–5 kremastih sirčkov, potem dodajte meso in malce origana. Omaka bo čudovita.
-
Da bo omaka odlična in polnega okusa, ji dodajte malo sveže nastrganega muškatnega oreščka.
-
V smetanovo omako dodajte topljen sir in malo gorgonzole, da bo omaka okusnejša. Prav tako pa na drobno narezana sveža zelišča dajo piko na i.
-
Ob koncu kuhanja omaki dodajte parmezan, da poveže vse okuse in naredi odlično omako.