Smetanova torta z metino omako

Smetanova torta z metino omako
Uporabljeni izdelki

Smetanova torta z metino omako

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

Biskvitno testo
3 jajca
70 g sladkorja
75 g moke

Smetanova krema
400 ml sladke smetane Mu Cuisine
40 g sladkorja v prahu
4 listi želatine
maraskino

Metina omaka:
100 ml sladke smetane Mu Cuisine
30 g sladkorja
metina aroma

Priprava

Jajca s sladkorjem penasto umešamo. V zmes narahlo umešamo presejano moko. Maso namažemo na papir za peko; dva kroga premera 18 cm. Pečemo 5 do 7 minut na 200 °C. Medtem ko se biskvitno testo hladi, pripravimo kremo. Želatino namočimo v mrzlo vodo, odcedimo in raztopimo v 50 ml sladke smetane. Preostalo smetano s sladkorjem stepemo in ji dodamo raztopljeno želatino. Dodamo še maraskino in dobro premešamo. Z biskvitnim testom in kremo oblikujemo torto, ki bo še zapeljivejša, če jo okrasimo z malinami. Sladko smetano s sladkorjem zavremo, dodamo metino aromo in kuhamo, da se primerno zgosti. Omako ohladimo in postrežemo s torto.

Avtor: Borut Jakič

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me