Slani skutni cmoki, nadevani z gobicami in sirom

Slani skutni cmoki, nadevani z gobicami in sirom

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:
500 g pasirane skute Mu Cuisine
80 g masla Mu Cuisine
2 jajci
300 g moke tipa 500
100 g šampinjonov
50 g mozzarelle Bella Napoli
40 g šalotke
strok česna
oljčno olje
sol, poper
peteršilj

Priprava

Skuti primešamo presejano moko, solimo, dodamo maslo sobne temperature in jajci. Vgnetemo gladko testo in ga damo za pol ure v hladilnik. Medtem pripravimo nadev. Na oljčnem olju popražimo drobno sesekljano šalotko, nato dodamo strt česen in na kocke narezane mlade čvrste šampinjone (lahko uporabimo tudi druge gobe). Na hitro prepražimo, začinimo in pustimo, da se gobe ohladijo. Ohlajenim dodamo na majhne kocke narezano mozzarello. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razdelimo na enako velike kepe. Vsako z rokami nekoliko raztegnemo, damo nanjo malo nadeva in jo oblikujemo v cmok. Cmoke kuhamo v slanem kropu približno 10 minut. Postrežemo jih kot samostojno jed z na maslu prepraženimi drobtinami ali kot prilogo.

Avtor: Borut Jakič

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me