Skutini štruklji

Skutini štruklji

Sestavine

Testo

  • 350 g moke
  • 1 jajce
  • 150 ml mlačne vode
  • 1-2 žlici olja
  • 1 ščepec soli

Nadev

  • 500 g MU Cuisine nepasirane skute
  • 200 g MU Cuisine kisle smetane
  • 2 jajci
  • 60 g MU Cusine masla
  • 3 žlice drobtin

Priprava

Pripravimo testo za zavitek. Moko presejemo v skledo in na sredini naredimo jamico, v katero vlijemo olje in razžvrkljano jajce. Vodo zmešamo s soljo ter mešanico vlijemo v jamico. Sestavine s prsti dobro premešamo, da se sprimejo skupaj in dobimo grobo testo. Testo nato na rahlo pomokani delovni površini dobro pregnetemo, da postane gladko, elastično in voljno. Testo oblikujemo v hlebček, ga premažemo z oljem, pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30–60 minut na toplem.

Medtem pretlačimo MU Cuisine nepasirano skuto. Dodamo ji jajce, MU Cuisine kislo smetano in po želji 1–2 žlici sladkorja, če želimo sladke štruklje. Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo gladek nadev.

Testo na pomokani površini tanko razvlečemo. Razvlečenemu testu enakomerno namažemo nadev in ga tesno zvijemo v zavitek. Zavitek nato zavijemo v prozorno folijo ali v vlažno krpo, posuto z drobtinami.

V večjem loncu zavremo osoljeno vodo. Vanjo previdno položimo zavitek in ga kuhamo 30–45 minut. Po kuhanju štrukelj pustimo počivati v vroči vodi še 15 minut.

Medtem ko se štrukelj kuha in počiva, v ponvi razpustimo MU Cuisine maslo. Na stopljenem maslu zlato rjavo popražimo drobtine. Kuhan štrukelj previdno vzamemo iz vode, ga odvijemo iz folije ali krpe in serviramo na večji krožnik ali pladenj. Prelijemo ga s prepraženimi drobtinami in narežemo na rezine.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me