Potična rulada
Uporabljeni izdelki
Potična rulada
Sestavine
- 6 jajc
- 10 žlic sladkorja
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 100 g mletih orehov
- 300 g Mu Cuisine kisle smetane
- 50 ml Mu Cuisine alpske
- smetane za stepanje
- 1 limonina lupinica
- 1 žlička cimeta
- 1 vaniljev strok
- 50 g suhih brusnic
Priprava
Rumenjake in beljake ločimo, nato beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in mešamo, da dobimo gladko zmes. Vmešamo vaniljev sladkor in mlete orehe. Na koncu nežno vmešamo še sneg beljakov.
Pekač obložimo s papirjem za peko in maso enakomerno razporedimo po celotnem pekaču. Pečemo 20 minut pri 180 °C.
Med tem stepemo alpsko smetano.
V posodo damo kislo smetano ter ji dodamo limonino lupinico, žličko cimeta in 1 vaniljev strok. Nežno vmešamo še stepeno alpsko smetano. Brusnice na drobno nasekljamo.
Pečen biskvit prestavimo na nov peki papir in premažemo z nadevom. Po vrhu potrosimo suhe brusnice. Biskvit previdno s pomočjo peki papirja zvijemo v rulado.
Pustimo, da se popolnoma ohladi in jo šele nato narežemo.