Potična rulada

Potična rulada

Sestavine

  • 6 jajc
  • 10 žlic sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 100 g mletih orehov
  • 300 g Mu Cuisine kisle smetane
  • 50 ml Mu Cuisine alpske
  • smetane za stepanje
  • 1 limonina lupinica
  • 1 žlička cimeta
  • 1 vaniljev strok
  • 50 g suhih brusnic

Priprava

Rumenjake in beljake ločimo, nato beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in mešamo, da dobimo gladko zmes. Vmešamo vaniljev sladkor in mlete orehe. Na koncu nežno vmešamo še sneg beljakov.

Pekač obložimo s papirjem za peko in maso enakomerno razporedimo po celotnem pekaču. Pečemo 20 minut pri 180 °C.

Med tem stepemo alpsko smetano.

V posodo damo kislo smetano ter ji dodamo limonino lupinico, žličko cimeta in 1 vaniljev strok. Nežno vmešamo še stepeno alpsko smetano. Brusnice na drobno nasekljamo.

Pečen biskvit prestavimo na nov peki papir in premažemo z nadevom. Po vrhu potrosimo suhe brusnice. Biskvit previdno s pomočjo peki papirja zvijemo v rulado.

Pustimo, da se popolnoma ohladi in jo šele nato narežemo.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me