Porova pita z grškim tipom jogurta Mu Athentikos in sezamom
Uporabljeni izdelki
Porova pita z grškim tipom jogurta Mu Athentikos in sezamom
Sestavine
- 4 žlice olivnega olja
- 450 g pora
- 2 jajci
- 300 g grškega tipa jogurta Mu Athentikos
- 90 g feta sira
- ½ žličke soli
- ½ žličke popra
- 300 g vlečenega testa
- sezamova semena
- rumenjak za premaz
Priprava
- Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo globok okrogli pekač s premerom 20 cm.
- Por na drobno sesekljamo in ga v ponvi z malo olivnega olja, pražimo 7 minut.
- V skledi zmešamo 2 jajci, 300 g grškega tipa jogurta Mu Athentikos, 90 g nadrobljenega feta sira, ½ žličke soli, ½ žličke popra in dodamo še ohlajen prepražen por.
- Pekač prekrijemo s 7 listi vlečenega testa. Plasti vmes namastimo z oljem.
- Nato dodamo nadev in zavihamo robove vlečenega testa v debel rob.
- Rob pite premažemo z rumenjakom in čez posujemo sezam.
- Pito pečemo 40 minut.