Polenta z gorgonzolo, pestom, mocarelo in paradižnikom

Polenta z gorgonzolo, pestom, mocarelo in paradižnikom
Sestavine
- 2 skledici instant polente
- vrtna zelišča
- Mu Cuisine mozzarella
- Mu Cuisine gorgonzola
- Mu Cuisine maslo
- pesto
- češnjev paradižnik
Priprava
Recepta za pesto nimam nobenega preizkušenega, sem delala kar s kupljenim, ampak sigurno ima kdo od ostalih kakšen dober enostaven recept, če bi želeli delati svežega.
Recept za jed gre pa takole: Po navodilih za pripravo instant polente skuhamo polento, s tem da kot maščobo uporabimo žlico Mu Cuisine masla. Za 4 osebe idealno 4 skodelice vode in 2 skodelici polente. V polento nato vmešamo zelišča (drobnjak, peteršilj, bazilika), malo naribane Mu Cuisine mocarele in 100 g Mu Cuisine gorgonzole. Polento nato pretresemo v pomaščen pekač in poravnamo. Izrežemo v krogce kar s kozarcem in položimo v drug pekač. Vsak krogec premažemo z malo zelenega pesta, rezino mozzarele Mu Cuisine in dodamo par koščkov češnjevega paradižnika. Za par minut postavimo v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija, toliko da se mozzarela začne topiti. Okrasimo z lističem bazilike in takoj postrežemo.