Piščančji file z gorgonzolo in hruškami
Uporabljeni izdelki
Piščančji file z gorgonzolo in hruškami
Sestavine
Za 4 osebe potrebujemo:
- 4 piščančji fileji
- 120 g hrušk
- 120 g Mu Cuisine gorgonzole
- 50 g Mu Cuisine masla
- 10 g finega jedilnega škroba ali moke
- 2 dl kokošje juhe
- 150 ml Mu Cuisine Alpske smetane za kuhanje
- 20 g svežega peteršilja
- Sol, poper, provansalska zelišča
Priprava
Hruške olupimo in narežemo na male kocke, gorgonzolo grobo naribamo in pomešamo s hruškami. V fileje zarežemo primeren žepek, solimo in popramo, nadevamo s pripravljeno mešanico ter spnemo z zobotrebcem. Fileje opečemo na segretem maslu, zalijemo s kokošjo juho, dodamo strta provansalska zelišča in dušimo 8 minut. Zalijemo s smetano in prevremo. Po potrebi solimo, popramo in zgostimo s škrobom ali moko. Dodamo sesekljan peteršilj.