Piščančja pašteta
Uporabljeni izdelki
Piščančja pašteta
Sestavine
Za 4 osebe potrebujemo:
- 500 g piščančjih jeter
- 100 g čebule
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica konjaka
- 50 g orehov
- 70 g Mu Cuisine masla
- 1 dl Mu Cuisine alpske smetane za kuhanje
- 150 g slanine narezane na dolge tanke rezine
- Sol
- Poper
- Majaron
Priprava
Sesekljano čebulo prepražimo na maslu, dodamo piščančja jetra ter prepražimo. Odstavimo in dodamo začimbe, nato zmeljemo s paličnim mešalnikom, dodamo Mu Cuisine alpsko smetano za kuhanje, peteršilj in grobo sesekljane orehe. Dobro premešamo in na koncu dodamo konjak. Podolgovat model za peko obložimo s slanino in nadevamo s pripravljeno mešanico. Pečemo v pečici pri 170 °C, 35 do 40 minut. Ponudimo jo kot hladno predjed s črnim kruhom in solato.