Piščančja pašteta

Piščančja pašteta

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 500 g piščančjih jeter
  • 100 g čebule
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica konjaka
  • 50 g orehov
  • 70 g Mu Cuisine masla
  • 1 dl Mu Cuisine alpske smetane za kuhanje
  • 150 g slanine narezane na dolge tanke rezine
  • Sol
  • Poper
  • Majaron

Priprava

Sesekljano čebulo prepražimo na maslu, dodamo piščančja jetra ter prepražimo. Odstavimo in dodamo začimbe, nato zmeljemo s paličnim mešalnikom, dodamo Mu Cuisine alpsko smetano za kuhanje, peteršilj in grobo sesekljane orehe. Dobro premešamo in na koncu dodamo konjak. Podolgovat model za peko obložimo s slanino in nadevamo s pripravljeno mešanico. Pečemo v pečici pri 170 °C, 35 do 40 minut. Ponudimo jo kot hladno predjed s črnim kruhom in solato.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me