Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto
Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto
Sestavine
Sestavine za 2 glineni posodici:
- 200 g prosene kaše
- 9 dl svežega mleka Mu
- 250 g bio skute Mu Cuisine
- 2 žlici kisle smetane Mu Cuisine
- 25 g masla Mu Cuisine
- 100 g suhih brusnic
- 3 žlice rjavega sladkorja
- vaniljev sladkor
- 1 žlica sladkorja v prahu
- pol žličke soli
- 1 jabolko
- pistacije
- pol žličke cimeta
Priprava
Glineni posodici premažemo z maslom. Proseno kašo, brusnice, skuto, 2 žlici rjavega sladkorja, vaniljev sladkor in sol enakomerno razdelimo v skodelici. Prelijemo z mlekom in z vilicami sestavine narahlo premešamo. Posodici položimo v hladno pečico in pečemo dobro uro pri 180 stopinjah Celzija. Kisli smetani dodamo sladkor v prahu, premešamo, po vrhu premažemo pečeno kašo in vse skupaj pečemo še 10 do 15 minut.
V ponvi razpustimo maslo, dodamo žlico rjavega sladkorja in jabolčne krhlje. Popečemo. Na koncu jabolčne krhlje posipamo s cimetom. Pečeno proseno kašo obložimo s karameliziranimi jabolki in potresemo s pistacijami.
Avtorica recepta: Urška Fartelj