Paradižnik s kremo iz mozzarelle in bazilike

Paradižnik s kremo iz mozzarelle in bazilike

Sestavine

300 g paradižnika
600 g mozzarelle Mu Cuisine
80 ml oljčnega olja
40 ml balzamičnega kisa
80 g bazilike
sol, poper

Priprava

Paradižnik narežemo na tanke kolobarje in ga dekorativno naložimo na krožniku v krog ter ga posolimo in popramo. Iz polovice olja in balzamičnega kisa zmešamo preliv in ga polijemo po paradižniku.

Mozzarello odcedimo, narežemo na majhne kocke in jo v mešalniku sesekljamo. Postopno dodajamo olje, kot pri majonezi. Nastalo kremo solimo in popramo ter vanjo vmešamo še fino sesekljano baziliko. Kremo dekorativno naložimo na krožnik.

Avtor: Mladinska nacionalna kuharska ekipa Slovenije 2013

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me