Panna Cotta

Panna Cotta

Sestavine

  • 5 dl MU Cuisine sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 3 – 6 listov bele želatine
  • 1 dl MU Cuisine smetana za stepanje

Priprava

Namočimo želatino. V kozico vlijemo MU Cuisine sladko smetano in postavimo na štedilnik. Sladki smetani dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter mešamo, dokler se sladkor popolnoma ne stopi. Tik preden smetana zavre, kozico odstavimo z ognja in previdno vmešamo namočeno želatino, da se popolnoma raztopi.

Smetanovo mešanico enakomerno razporedimo v modelčke in pustimo, da se najprej ohladi na sobni temperaturi. Nato modelčke postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje čez noč, da se sladica popolnoma strdi.

Pred serviranjem panna cotto previdno zvrnemo iz modelčkov. Lahko jo okrasimo s stepeno MU Cuisine smetano za stepanje, gozdnimi sadeži ali čokoladnim prelivom.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me