Mlečna juha s proseno kašo, dimljeno postrvjo in zeliščno skuto

Mlečna juha s proseno kašo, dimljeno postrvjo in zeliščno skuto

Sestavine

1 l mleka Mu
150 g prosene kaše
50 g šalotke
50 g masla Mu Cuisine
200 g dimljene postrvi
200 g skute Mu Cuisine
majaron
peteršilj
drobnjak
sol, poper

Priprava

Šalotko očistimo, nasekljamo in prepražimo na maslu. Zalijemo z mlekom in zavremo. Dodamo proseno kašo in kuhamo 15 minut. Solimo in popramo.

Skuto prepasiramo in vanjo vmešamo sesekljana zelišča. Iz skute oblikujemo žličnike in jih potopimo v juho. Po vrhu posujemo natrgano dimljeno postrv.

Avtor: Mladinska nacionalna kuharska ekipa Slovenije 2013

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me