Miške s čežano
Uporabljeni izdelki
Miške s čežano
Sestavine
Za 4 osebe potrebujemo:
- 4 jajca
- 3 žlice sladkorja
- 180 g Mu jogurta
- 180 g Mu Cuisine kisle smetane
- 1 zavitek vanilin sladkorja
- 4 jogurtove lončke moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- Nastrgano limonino lupino
- 1,5 l olja
- Sladkor v prahu
- 800 g jabolk
- Cimet
- 50 g sladkorja
- 1 zavitek vanilin sladkorja
- Kardamom
Priprava
V skledi zmešamo jajca, sladkor, jogurt, kislo smetano, vanilin sladkor, limonino lupino in počasi dodajamo moko, v katero smo vmešali pecilni prašek. Z žlico ali dresirno vrečko v ogreto olje spuščamo oblikovane miške, ocvremo z obeh strani in še tople posujemo s sladkorjem v prahu.
Serviramo s čežano.
Jabolka olupimo in odstranimo sredico s peškami. Narežemo na kocke. Sladkor v posodi karameliziramo, zalijemo z 1 dl vode, dodamo jabolka in vanilin sladkor ter dušimo do mehkega. Začinimo s cimetom in kardamomom. Odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi.
Skrivnost
Temperaturo olja najlažje preverimo z leseno kuhalnico, če se okoli kuhalnice nabirajo mehurčki je olje dovolj vroče.