Liptaver

Liptaver

Sestavine

Za 12 oseb potrebujemo:

  • 250 g MU Cuisine skute
  • 200 g zmehčanega MU Cuisine masla
  • 2 žlici mlete sladke paprike
  • 1 žlička mlete ostre paprike
  • 1 žlička mlete kumine
  • 2 ščepec soli
  • 1 ščepec sveže mletega črnega popra
  • 1 čebula
  • 2 strok česna
  • 1 žlička kaper
  • 2 kisli kumarici
  • 1 žlica dijonske gorčice

Priprava

Čebulo olupimo, operemo ter skupaj s kumaricami in kaprami sesekljamo na drobne koščke. Česen olupimo in stisnemo skozi stiskalnik.
Skuto in maslo stresemo v skledico in z vilicami dobro premešamo. Pomagamo si lahko s paličnim mešalnikom, da dobimo čim bolj gladko zmes. Dodamo gorčico, sladko in ostro mleto papriko, kumino, sol in poper. Zmes premešamo. Dodamo še čebulo, česen, kumarice in kapre. Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine enakomerno razporedijo. Pripravljen liptaver postavimo za vsaj 30 minut v hladilnik.
Liptaver po želji preložimo v lepo servirno skodelico in postrežemo skupaj z rezinami kruha.

Dodatni nasveti
Namaz lahko v tesno zaprti posodi hranimo v hladilniku tudi do enega tedna.

Kuharske skrivnosti

  • Skutinemu namazu dodajte dve do tri kapljice limoninega soka. Tako boste dobili poln okus, namaz pa bo svež in sočen.
    Dijana
  • K skuti primešajte nasekljan česen, ščepec mlete rdeče paprike, žličko olivnega olja, malce soli in popra. Na vrh potrosite na drobno nasekljano rukolo.
    Irena
  • Za namaz uporabite Mu skuto, v katero dodajte sveže tartufe in olje z okusom tartufom.
    Zarja
  • Za hranljiv slan obrok namazu dodajte drobnjak in čemaž z dodatkom sončničnih semen ali bučnega olja. Če pa želite pripraviti sladek namaz, ne pozabite na kokos, kakav, skuto in banane.
    Dijana
  • Skrivnost odličnega skutinega namaza je v raznolikosti svežih sestavin: lahki skuti Mu dodajte nekaj žlic kisle smetane, vegeto, sesekljan svež česen, sesekljano svežo rdečo papriko, sesekljane kisle kumarice, drobnjak in peteršilj.
    Petra

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me