Kremšnita

Kremšnita

Sestavine

  • 500 ml Alpskega mleka
  • 4 rumenjaki
  • 1 vaniljev strok
  • 50 g jedilnega škroba
  • 100 g sladkorja
  • 4 žlice ruma
  • 500 ml MU Cuisine stepene sladke smetane
  • 1 zavitek listnatega testa

Priprava

Vanilijeva krema

Rumenjake penasto umešamo skupaj s sladkorjem v prahu, jedilnim škrobom in rumom. Vaniljev strok prerežemo, postrgamo semena in jih dodamo k rumenjakovi zmesi. Prilijemo približno 50 ml mleka ter z metlico dobro premešamo, da dobimo gladko kremo brez grudic. Preostalo mleko nalijemo v posodo, dodamo prazen vanilijev strok in segrevamo do vretja. Tik preden mleko zavre, strok odstranimo.

Eno zajemalko vročega mleka primešamo k rumenjakovi kremi, nato pa rumenjakovo kremo med stalnim mešanjem z metlico počasi vlivamo v preostalo vroče mleko. Kremo kuhamo na srednje močnem ognju od 5 do 7 minut, pri tem pa neprestano mešamo, da se lepo zgosti. Kozico s kremo odstavimo z ognja. Kremo prekrijemo s prozorno živilsko folijo, da se folija dotika kreme in prepreči nastanek kožice. Kremo postavimo v hladilnik za vsaj 5 ur.

Ohlajeno kremo stepemo do gladkega. Nato vanjo nežno vmešamo 150 ml MU Cuisine stepene sladke smetane.

Sestavljanje kremšnit

Iz razvaljanega listnatega testa z modelčkom izrežemo krogce. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in vsak krog parkrat prebodemo z vilicami. Preostalo testo prav tako prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga večkrat prebodemo z vilicami.

Pečemo v ogreti pečici na 200 °C, dokler se testo zlato rjavo ne obarva. Ohlajeno pečeno listnato testo, ki ni v obliki krogov, nadrobimo in ga razporedimo po dnu kozarcev. Na nadrobljeno testo nabrizgamo vaniljevo kremo, nanjo pa še plast stepene sladke smetane. Vrh okrasimo s pečenim krogom iz listnatega testa.

Kremšnite v kozarcu postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, najbolje za dve uri, da se okusi prepojijo in krema ohladi.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me