Jabolčni krapec s praženimi orehi
Jabolčni krapec s praženimi orehi
Sestavine
Za 4 osebe potrebujemo:
Testo:
2 kosa sveže kvašenega testa
Nadev:
- 140 g ajdove kaše
- 3 dl mleka
- 2 jajci
- vaniljev sladkor
- naribana limonina lupinica
- 350 g Mu Cuisine skute
- sladkor po okusu (40 g)
- 2 naribani jabolki
- sol
- 3 dl Mu Cuisine kisle smetane (po potrebi, da dobimo sočen, vezan, mehkejši nadev)
- 70 g grobo sesekljanih orehov
Priprava
Testo odtajamo, nato ga položimo na pomaščen pekač in pustimo, da malo vzhaja, ter ga obložimo z zelo bogatim nadevom. Rob testa je nekoliko debelejši in rahlo zavihan, da se nadev ne izlije, po vrhu pa potresemo orehe.
Tako pripravljen krapec pečemo v pečici pri 180 °C. Med pečenjem nadev vsaj dvakrat pokapljamo s kislo smetano, s čimer dosežemo sočnost, mehkobo in povezanost. Pečemo tako dolgo, da testo vpije smetano. Še vroč krapec premažemo s kislo smetano in počakamo, da se vpije v nadev.
Priprava nadeva:
Ajdovo kašo skuhamo v slanem mleku z dodatkom vanilijevega sladkorja. K ohlajeni kaši primešamo zdrobljeno skuto, jajca, sladkor, limonino lupinico, naribana jabolka in po potrebi kislo smetano, da dobimo sočen nadev.