Haloška gibanica
Haloška gibanica
Sestavine
Testo
- 500 g moke (od tega 250 g ostre in 250 g gladke moke)
- 30 g kvasa
- 10 g soli
- 1 žlica sladkorja
- 1-2 jajci
- 40 g MU Cuisine masla
- 250 ml Alpskega mleka
Nadev
- 1 kg MU Cuisine nepasirane skute
- 200 ml MU Cuisine kisle smetane
- 2 jajci
- 150 g sladkorja
- 80 g poparjenega pšeničnega zdroba
- cimet
Preliv
- 200 ml MU Cuisine kisle smetane
- 2 jajci
Priprava
Iz sestavin za kvašeno testo zgnetemo srednje mehko testo in ga pustimo vzhajati. Vzhajanega razvaljamo in ga položimo v pomaščen okrogel lončeni model ali v pekač. Nadevamo ga z Mu Cuisine skutnim nadevom, prelijemo z Mu Cuisine smetanovim prelivom ter spečemo. Gibanico postrežete še toplo.