Haloška gibanica

Haloška gibanica

Sestavine

Testo

  • 500 g moke (od tega 250 g ostre in 250 g gladke moke)
  • 30 g kvasa
  • 10 g soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 1-2 jajci
  • 40 g MU Cuisine masla
  • 250 ml Alpskega mleka

Nadev

  • 1 kg MU Cuisine nepasirane skute
  • 200 ml MU Cuisine kisle smetane
  • 2 jajci
  • 150 g sladkorja
  • 80 g poparjenega pšeničnega zdroba
  • cimet

Preliv

  • 200 ml MU Cuisine kisle smetane
  • 2 jajci

Priprava

Iz sestavin za kvašeno testo zgnetemo srednje mehko testo in ga pustimo vzhajati. Vzhajanega razvaljamo in ga položimo v pomaščen okrogel lončeni model ali v pekač. Nadevamo ga z Mu Cuisine skutnim nadevom, prelijemo z Mu Cuisine smetanovim prelivom ter spečemo. Gibanico postrežete še toplo.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me