Gratinirane skutine palačinke z lešniki in rozinami

Gratinirane skutine palačinke z lešniki in rozinami

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

Sestavine za testo:

  • 2 jajci
  • 350 ml mleka MU
  • 1 dl mineralne vode
  • 1 žlica olja
  • malo soli
  • 20 g sladkorja
  • 250 g moke (pol ostre, pol gladke)

Sestavine za nadev:

  • 50 g v rumu namočenih rozin
  • 250 g MU Cuisine skute
  • 50 g  MU Cuisine kisle smetane
  • 4 žlice sladkorja
  • naribana pomarančna lupinica
  • 1 jajce
  • 80 g praženih mletih lešnikov


Sestavine za preliv:

  • 2,5 dl mleka MU
  • 3 žlice MU Cuisine kisle smetane
  • 2 rumenjaka
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja

Priprava

V večji skledi z ročno metlico ali električnim mešalnikom zmešamo jajca, mleko, sladkor, olje in sol. Med mešanjem postopoma (po žlicah) dodajamo moko, da se sestavine povežejo v gladko in redko tekoče testo brez grudic. V testo čisto na koncu vmešamo mineralno vodo. Iz testa v namaščeni ponvi spečemo tanjše palačinke.
Pripravimo nadev. V skledi zmešamo skuto, kislo smetano, sladkor, jajce, pomarančno lupinico, namočene rozine in mlete lešnike. Vsako palačinko nadevamo s približno dvema žlicama pripravljenega nadeva, nato pa jo zvijemo v rolico. Zvite palačinke eno poleg druge polagamo v namaščen pekač za narastke.
Iz rumenjakov, mleka, kisle, smetane in sladkorja naredimo preliv, s katerim prelijemo palačinke v pekaču. Pekač za 25 minut potisnemo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija.
Gratinirane palačinke pred serviranjem po želji potrosimo s sladkorjem v prahu. Jed postrežemo s kompotom ali čežano.

Kuharske skrivnosti

  • V testo dodajte maslo, nato pa postavite testo počivati za dve uri. Ponev namažite samo pred prvo peko.
    Slavka
  • Ko pečete palačinke v pečici, jih prelijte s stepeno sladko smetano in zapecite.
    Nadja
  • V maso za palačinke dodajte polovico mleka in polovico mineralne vode, da so palačinke bolj rahle.
    Saša
  • Ko sestavine zmešate, maso za palačinke postavite za pol ure na hladno, najbolje kar v hladilnik. Tako bodo vaše palačinke med pečenjem dobile lepe, velike, rjave pike.
    Melita
  • V maso za palačinke dodajte žličko sode bikarbone in en vanilin sladkor.
    Katja

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me