Čokoladno-skutino pecivo z višnjami

Čokoladno-skutino pecivo z višnjami

Sestavine

Testo

  • 400 g moke
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 40 g nesladkanega kakava v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 5 vrečke pecilnega praška
  • 200 g MU Cuisine masla
  • 1 veliko jajce

Nadev

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega pudinga
  • 500 g MU Cuisine nepasirane skute
  • 1 kozarec višenj v kompotu (brez koščic)

Priprava

V večjo skledo presejemo moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sladkor v prahu. Dodamo ščepec soli in dobro premešamo. Na suhe sestavine na koščke narežemo hladno MU Cuisine maslo. Maslo s konicami prstov hitro vgnetemo v suhe sestavine, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo jajce in na hitro zgnetemo v testo. Pazimo, da testa ne gnetemo predolgo.

Kvadraten pekač s stranico 23 cm rahlo namastimo z MU Cuisine maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Testo razdelimo na dva enaka dela. Eno polovico testa razvaljamo na velikost pekača in ga položimo vanj. Drugo polovico testa zavijemo v živilsko folijo in jo shranimo v zamrzovalnik za vsaj pol ure. Pekač s testom pa shranimo v hladilnik.

Medtem odcedimo višnje. V drugi skledi penasto umešamo jajca s sladkorjem (navadnim in vanilijevim). Dodamo prašek za vanilijev puding in MU Cuisine nepasirano skuto ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu vmešamo še odcejene višnje.

Nadev enakomerno nanesemo na testo v pekaču. Zamrznjeno testo vzamemo iz zamrzovalnika in ga naribamo čez nadev.

Pecivo pečemo v ogreti pečici na 180 °C 40–50 minut, oziroma dokler se robovi ne obarvajo zlato rjavo. Pečeno pecivo ohladimo in ga pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me