Čokoladni mousse

Čokoladni mousse
Uporabljeni izdelki

Čokoladni mousse

Sestavine

  • 250 ml Mu cuisine sladke smetane
  • 100g čokolade

Priprava

100ml smetane segrejemo na štedilniku in vanjo nalomimo čokolado ter mešamo dokler se ne stopi. Preostalo smetano stepemo v skledi in vanjo počasi vmešamo ohlajeno  stopljeno čokolado. Moja najljubša kombinacija: v kozarčke se nalomi nekaj hrustljavih piškotov (ali pa doma pečen hrustek iz ovsenih kosmičev in ovsene moke – skodelica ovsene moke, skodelica celih ovsenih kosmičev, sladkor (približno pol skodelice), med (ena žlica), malo cimeta, 8 žlic stopljenega masla, vse skupaj zmešamo in na 170 stopinj pečemo slabe pol ure).

Avtor: Špela Planinšek Jereb

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me