Bučni zavitek
Uporabljeni izdelki
Bučni zavitek
Sestavine
Za 6– 8 oseb
- 700 g tankih listov vlečenega testa
- 1 kg naribane buče – na ploščice
- 750 g skute Mu Cuisine
- 100 g masla Mu Cuisine
- Sol, beli poper
- 1 jajce
Priprava
Bučo posolimo in pustimo stati 30 minut, da spusti vodo, nato jo ožamemo. Maslo pristavimo, počasi stopimo in odstavimo.
V skledi zmešamo bučo, skuto in poper.
Na mizo ali delovni pult razgrnemo prt ali večjo kuhinjsko krpo, na katero položimo najprej en list testa, ki ga pokapamo z maslom, nanj položimo drugi list, ki ga prav tako pokapamo z maslom. Nekje tretjino testa namažemo z nadevom in ponovno pokapamo z maslom.
Zvijemo v zvitke, ki jih položimo na pomaščen pekač. Jajce stepemo in z njim namažemo zvitke. Pečemo v segreti pečici 40 minut pri 175 °C. Pečen zavitek vzamemo iz pečice, ga nekoliko ohladimo in narežemo na primerne kose.