Bučni zavitek

Bučni zavitek

Sestavine

Za 6– 8 oseb

  • 700 g tankih listov vlečenega testa
  • 1 kg naribane buče –  na ploščice
  • 750 g skute Mu Cuisine
  • 100 g masla Mu Cuisine
  • Sol, beli poper
  • 1 jajce

Priprava

Bučo posolimo in pustimo stati 30 minut, da spusti vodo, nato jo ožamemo.  Maslo pristavimo, počasi stopimo in odstavimo.

V skledi zmešamo bučo, skuto in poper.
Na mizo ali delovni pult razgrnemo prt ali večjo kuhinjsko krpo, na katero položimo najprej en list testa, ki ga pokapamo z maslom, nanj položimo drugi list, ki ga prav tako pokapamo z maslom. Nekje tretjino testa namažemo z nadevom in ponovno pokapamo z maslom.

 

Zvijemo v zvitke, ki jih položimo na pomaščen pekač. Jajce stepemo in z njim namažemo zvitke. Pečemo v segreti pečici 40 minut pri 175 °C. Pečen zavitek vzamemo iz pečice, ga nekoliko ohladimo in narežemo na primerne kose.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me