Božični orehovi piškoti

Božični orehovi piškoti

Sestavine

  • 50 ml vode
  • 1 zavitek kvasa
  • 220 g sladkorja
  • 240 g pšenične bele moke
  • 230 g MU Cuisine masla
  • 3 jajca
  • 2 dl MU Cuisine kisle smetane
  • 4 čajne žličke vaniljevega sladkorja
  • 500 g orehov
  • 1 dl Alpskega mleka 1.3

Priprava

V posodici zmešamo mlačno vodo, kvas in eno žlico sladkorja. Pustimo vzhajati 15 minut, oziroma dokler se ne speni.

V večjo posodo presejemo moko in dodamo zmehčano MU Cuisine maslo. Primešamo vzhajan kvas, rumenjake, kislo smetano in čajno žličko vanilijevega sladkorja. Vse sestavine dobro pregnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo in ga pustimo vzhajati približno 2 uri, oziroma dokler se ne podvoji.

Medtem sesekljamo orehe. V ločeni posodi zmešamo sesekljane orehe, sladkor, mleko in vanilijev sladkor za nadev.

Vzhajano testo na rahlo pomokani površini tanko razvaljamo in ga narežemo na kvadrate. Na sredino vsakega kvadrata položimo žlico nadeva. Robove testa premažemo z vodo, da se bodo rogljički lepše zaprli. En kot testa prepognemo čez nadev proti sredini, nato pa čeznjega prepognemo še diagonalni kot, da dobimo obliko rogljička.

Rogljičke pečemo v ogreti pečici na 190 °C približno 15 minut, oziroma dokler se zlato rjavo ne zapečejo.

Pečene rogljičke ohladimo na rešetki in jih pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me