Kot prvi slovenski proizvajalec zamenjali način odpiranja na embalaži Tetra Pak® zaradi okoljske direktive

Ljubljana, 30. junij 2023 – Alpsko mleko uvaja pomembno spremembo: nov pritrjen pokrovček. Ta korak smo naredili v skladu z direktivo o enkratni uporabi plastike (EU SUP), ki bo začela veljati julija 2024. Naš skupni cilj je zmanjšati količino plastičnih odpadkov in ohraniti čistost okolja.

Plastični pokrovčki so peti najpogostejši odpadek* na plažah po vsem svetu. S pritrjenimi pokrovčki preprečujemo, da bi se ti izgubili ali končali v naravi, namesto da bi jih pravilno reciklirali.

Alpsko mleko z novim načinom odpiranja v litrskem in pollitrskem pakiranju postopoma prihaja na trg v zadnjih dneh junija. Ljubljanske mlekarne tako kot prvi slovenski proizvajalec uvajajo pritrjen pokrovček na embalaži Tetra Pak®.

Nov način odpiranja embalaže je preprost in poteka v le enem koraku in ne več dveh. Pokrovček deluje po principu odpiranja na klik. Za odpiranje ga enostavno dvignete, medtem ko ga za zapiranje potisnete navzdol, dokler ne zaslišite značilnega zvoka “klik”. Ta zvok zagotavlja, da pokrovček tesno zapira vsebino in preprečuje morebitno politje, tudi ko je embalaža v ležečem položaju. Pokrovček je prilagodljiv, zato ga je mogoče tudi obračati, kar olajša nalivanje mleka.

*vir: https://oceanconservancy.org/wp-content/uploads/2021/09/2020-ICC-Report_Web_FINAL-0909.pdf

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me