Vroča čokolada s pomarančo (in z viskijem)

Sestavine

Za dve osebi potrebujemo:

  • 1,5 skodelice mleka
  • 0,5 skodelice Mu Cuisine UHT smetane za stepanje
  • lupinico ene pomaranče
  • ½ žličke cimeta
  • 170 g temne čokolade
  • 1 žlico viskija (po želji)
  • stepeno Mu Cuisine UHT smetano za stepanje za okrasitev

Priprava

V manjši kozici segrejemo mleko in smetano skoraj do vretja. Za merico uporabimo skodelici, v katerih bomo postregli vročo čokolado.

V mešanico mleka in smetane dodamo še pomarančno lupinico in cimet. Odstavimo z ognja in vmešamo na koščke narezano čokolado. Z metlico mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Če nas motijo koščki naribane lupinice, čokolado precedimo, sicer pa ne. Za odrasle lahko v čokolado vmešamo še žlico viskija in postrežemo s stepeno smetano na vrhu.

Avtor: Urša Horvat