Torta s svežim sadjem
Uporabljeni izdelki

Torta s svežim sadjem

Priprava

5 jajc ločimo. Rumenjake, 75 g sladkorja in 1 vanilin sladkor penasto umešamo. Beljakom dodamo 75 g sladkorja in naredimo sneg. K rumenjakovi zmesi presejemo 250 g moke ter zmešano skupaj s pecilnim praškom. Dodamo sneg in mešamo, da dobimo lepo gladko zmes. Vlijemo v tortni model ter pečemo 20 minut na 180°C.

Ohlajen biskvit prerežemo na polovico. Spodnji polovico namočimo z mlekom, premažemo z poljubno sadno marmelado, potrosimo s sadjem, ter vse skupaj premažemo z 250 ml stepene sladke smetane. Prekrijemo z drugo polovico biskvita in ga prav tako namočimo z mlekom. V kozici segrejemo 250 g sladke smetane in 200g čokolade, da nastane gladka zmes. S čokolado prelijemo torto. Vse skupaj postavimo za par ur v hladilnik.

Avtor: Janja