Torta črni gozdiček

Sestavine

Za 12 kosov torte

Sestavine za biskvit

  • 400 g moke
  • 30 g kakava
  • 16 g pecilnega praška
  • 7 jajc
  • 220 g sladkorja
  • 50 g vaniljevega sladkorja
  • 2 dl svežega mleka MU
  • 2 dl olja


Sestavine za nadev

  • 2 kozarca višnjevega kompota
  • 2 l alpske smetane za stepanje MU Cuisine


Dekoracija torte

  • 200 g naribane temne čokolade
  • višnje

Priprava

Biskvit pripravimo tako, da rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor stepemo pri najvišji hitrosti. Dodamo olje in mleko ter dobro premešamo. Nato dodamo presejano moko in pecilni prašek. V drugi posodi stepemo beljake v sneg. Sneg previdno umešamo v pripravljeno maso. Pekač s premerom 26 centimetrov namastimo z oljem v spreju ali z maslom. Biskvit pečemo 30 minut na 180 °C. Biskvit položimo na rešetke, da se ohladi. Ohlajen biskvit dvakrat prerežemo.

Za nadev stepemo ohlajeno smetano. Biskvit navlažimo z mešanico višnjevega kompota in vode ter ga obložimo z višnjami in smetano. Sestavimo plasti eno za drugo, poravnamo in damo počivati za kakšno uro v hladilnik, da se smetana strdi. Čvrsto tortno osnovo namažemo s preostankom smetane in okrasimo z naribano čokolado ter višnjami.

Dober tek!