Testeninski skutni žepki v masleni omaki s šparglji in zelišči

Testeninski skutni žepki v masleni omaki s šparglji in zelišči

Sestavine

  • gladka bela moka
  • jajce
  • sol
  • poper
  • voda
  • maslo MU
  • skuta MU
  • kisla smetana MU
  • šparglji
  • zelišča

Priprava

  1. Pripravimo testo za testenine in ga razvaljamo.
  2. Medtem se pripravi nadev za testenine. V skledi premešamo skuto, kislo smetano, sol, poper in zelišča, da dobimo nadev.
  3. Po razvaljanem testu nabrizgamo nadev, testo preložimo čez nadev, s prsti označimo velikost blazinic, jih tesno zapremo in odrežemo.
  4. Testenine skuhamo v slanem kropu.
  5. Pripravimo omako: V ponvi raztopimo maslo, dodamo šparglje, zelišča in odcejane skuhane testenine (dodamo še malo prihranjene vode od kuhanja testenin).
  6. Postrežemo na krožniku.

 

Inspiracija:

pomlad, morje, Istra, Kvarner

V pomladi in prihajajočih sončnih dnevih nama misli vedno pobegnejo na morje. Kadar le čas dopušča, se odpeljeva v bližnjo Istro ali na Krk, kjer je v začetku pomladi, aprila in maja v razcvetu ne samo rastlinje, ampak tudi kulinarika. V skoraj vseh restavracijah pripravljajo dneve špargljev, ki so servirani na tisoč in en način, a nekako se midva vedno odločila za tortelline ali druge polnjene testenine v kombinaciji s šparglji. Kadar ujameva sezono, so sploh odlični tisti divji, tanki šparglji, ki rastejo v divjini. Tisto preprosto je velikokrat najboljše in tako je tudi pri tej jedi, ki te popelje na morje, tudi kadar ne utegneš fizično iti.

Avtor: Jernej Zver