Svinjski zrezki v smetanovi omaki
Uporabljeni izdelki

Svinjski zrezki v smetanovi omaki

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 2 žlici olja
  • 4 svinjski zrezki
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • 1 žlica gorčice
  • 230 ml Mu Cuisine sladke smetane
  • sol in sveže mleti poper

Priprava

Svinjske zrezke na obeh straneh rahlo posolimo in popopramo. V ponvi segrejemo olje, na katerem popečemo začinjene zrezke. Na vsaki strani jih pečemo približno 2 minuti.
Popečene zrezke preložimo na krožnik, ki ga pokrijemo, da ostanejo zrezki topli. V ponev vlijemo vino in s kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane koščke, ki so nastali med peko mesa. Pustimo, da približno ena tretjina vina povre.
Po približno 2 minutah dodamo gorčico in smetano. S kuhalnico dobro premešamo, da nastane enotna omaka. V omako položimo zrezke (prilijemo tudi tekočino, ki se je nabrala na krožniku) in jih kuhamo v omaki na nizki temperaturi 10 do 15 minut. Omako po želji dodatno začinimo s poprom in soljo.

Kuharske skrivnosti

  • V omako vmešajte rumenjak, katerega dodate na koncu.
    Damjana
  • V vroči smetani raztopite 3–5 kremastih sirčkov, potem dodajte meso in malce origana. Omaka bo čudovita.
    Mojca
  • Da bo omaka odlična in polnega okusa, ji dodajte malo sveže nastrganega muškatnega oreščka.
    Zorica
  • V smetanovo omako dodajte topljen sir in malo gorgonzole, da bo omaka okusnejša. Prav tako pa na drobno narezana sveža zelišča dajo piko na i.
    Eva
  • Ob koncu kuhanja omaki dodajte parmezan, da poveže vse okuse in naredi odlično omako.
    Kristian