Solata iz pirinih testenin, češnjevih paradižnikov in mozzarelle

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 400 g pirinih peresnikov
  • 15 češnjevih paradižnikov
  • 250 g Mu Cuisine mozzarelle v kroglicah
  • 4 vejice bazilike
  • 0,5 žlička soli
  • limonin sok (po okusu)
  • 4 žlice olivnega olja

Priprava

V loncu zavremo večjo količino vode za kuhanje testenin. Tik preden voda zavre, dodamo sol, da povečamo moč vrenja. V krop stresemo peresnike in jih kuhamo toliko časa, kot je označeno na embalaži.
Paradižnike očistimo in operemo. Večje razrežemo na polovice ali četrtine, manjše pustimo cele. Mozzarello dobro odcedimo.
Kuhane testenine dobro odcedimo in stresemo v večjo skledo. Začinimo jih z olivnim oljem, limoninim sokom in soljo. Dodamo paradižnike in mozzarello ter vse skupaj dobro premešamo. Solato za vsaj 15 minut postavimo v hladilnik, da se ohladi.
Pripravljeno solato serviramo v globoke skledice. Okrasimo jo z listki bazilike in postrežemo.

Kuharske skrivnosti

  • Skrivnost božanske solate z mozzarello je v odličnem jogurtovem prelivu.
    Liljana
  • Ali ste vedeli, da se mozzarella vedno natrga na koščke, in ne nareže z nožem?
    Maša
  • Pri pripravi solat je potrebno imeti pravilno razmerje začimb in pora, ki izboljša okus. Če dodate por, nikoli ne morete zgrešiti dobre okusne solate z mozzarello.
    Nina