Sočen rižev narastek

Sestavine

Sestavine za 2 glineni posodi:

  • 500 g Mu Cuisine BIO skute
  • 180 g riža
  • 700 ml Mu svežega mleka
  • 3 jajca,50–80 g sladkorja
  • pol žličke soli
  • košček Mu Cuisine masla
  • 6 piškotov
  • 250 g malin

Priprava

Mleku dodamo riž, solimo in ga na nizkem ognju skuhamo al dente. V ohlajen riž vmešamo BIO skuto, sladkor, rumenjake in sneg beljakov. Glineni posodici premažemo z maslom in posujemo z zdrobljenimi piškoti. Posodici napolnimo in ju postavimo v segreto pečico. Narastek pečemo 45 minut na 180º C. Malinam medtem dodamo žlico sladkorja, jih segrejemo in spasiramo v pire, s katerim bomo okrasili narastek.

Dober tek!

Kuharske skrivnosti

  • Urška Fartelj, 220 stopinj poševno