Smetanova pena z belo čokolado na biskvitu
Sestavine
Za 4 osebe potrebujemo:
Pena
500 ml sladke smetane Mu Cuisine
250 g bele čokolade
1 jajce
20 ml belega ruma
3 liste želatine
mleti cimet
Biskvit
250 g skute Mu Cuisine
200 ml kisle smetane Mu Cuisine
200 ml jogurta Ego
1 jajce
100 g moke
70 g sladkorja
pol vrečke pecilnega praška
vaniljev sladkor
limonina lupina
Priprava
Pena: Jajce in rum penasto umešamo nad soparo, dodamo v vodi namočeno in raztopljeno želatino, stopljeno belo čokolado, stepeno smetano in malo cimeta. Peno za nekaj časa postavimo v hladilnik.
Biskvit: Skuto, kislo smetano, jogurt in jajce zmešamo skupaj, dodamo sladkor, naribano limonino lupino in vaniljev sladkor ter dobro premešamo. Na koncu umešamo še moko s pecilnim praškom. Zlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo 30 minut na 175 °C.
Koščke biskvita obložimo s pripravljeno smetanovo peno. Zraven se odlično prileže jabolčna čežana, odišavljena s cimetom in zvezdnatim janežem.