Skutni tortelini v smetanovi omaki

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

Testo za torteline
100 g moke (70 g mehke in 30 g ostre moke)
jajce, sol, vodo

Nadev
200 g skute Mu Cuisine
50 ml sladke smetane Mu Cuisine
za dve jušni žlici drobno sekljanih svežih zelišč (drobnjak, majaron, timijan, žajbelj, šetraj, bazilika)
ščepec soli
rumenjak za mazanje tortelinov

Omaka
100 ml sladke smetane Mu Cuisine
30 g masla Mu Cuisine
50 ml vode, v kateri so se kuhali tortelini
20 g naribanega sira starana Kranjska gauda
ščepec soli

Priprava

V presejano moko naredimo vdolbino in vanjo ubijemo jajce in solimo. Gnetemo in postopoma dodajamo vodo, dokler testo ne postane elastično in se ne prijemlje rok in pulta. Če testo zarežemo, mora biti goste strukture in brez luknjic. Testo oblikujemo v hlebček in ga naoljimo, da se ne bi zasušilo. Pustimo počivati pol ure.

Medtem ko testo počiva, pripravimo nadev. V pretlačeno skuto dodamo sol, sladko smetano in drobno sesekljana zelišča. Premešamo in pustimo nekaj minut počivati, da se skuta navzame zeliščnih arom.

Testo na tanko razvaljamo in z okroglim modelom premera 8 cm izrežemo kroge. Na sredino vsakega kroga damo nadev, robove premažemo z rumenjakom in testo prepognemo čez nadev ter oblikujemo tortelin. Torteline zlagamo na pladenj, ki smo ga prej posipali z ostro moko. V slanem kropu nato torteline kuhamo približno 5 minut, jih odcedimo in damo v ponev, v kateri smo razpustili maslo. Dodamo sladko smetano, solimo in nekoliko pokuhamo. Če se smetana preveč zgosti, jo razredčimo z vodo, v kateri so se kuhali tortelini. Na koncu v torteline s smetano vmešamo še naribano starano Kranjsko gaudo. Torteline lahko pred serviranjem potresemo s sesekljanimi zelišči.