Skutni njoki v omaki s starano gaudo, lešniki in dimljenim brancinom

Sestavine

500 g skute Mu Cuisine
400 g moke
jajce
250 ml sladke smetane Mu Cuisine
60 g lešnikov
120 g starane gaude
200 g dimljenega fileja brancina
30 g masla Mu Cuisine
krebuljica
sol, poper

Priprava

Skuto pretlačimo, dodamo presejano moko in jajce, solimo, popramo in zmešamo. Maso za 20 minut postavimo v hladilnik.

Medtem grobo narežemo lešnike, jih prepražimo v ponvici in prestavimo v skodelico. V ponvico nalijemo sladko smetano. Ko zavre, ogenj ugasnemo in v smetano natresemo naribano gaudo. Solimo, rahlo premešamo in pustimo, da se sir stopi.

Maso vzamemo iz hladilnika, oblikujemo njoke in jih v vreli slani vodi kuhamo 5 minut. Odcejene njoke zmešamo s sirno omako in jih potresemo z grobo narezanim dimljenim brancinom, svežo krebuljco in praženimi lešniki.

Avtor: Mladinska nacionalna kuharska ekipa Slovenije 2013