Skutne blazinice

Sestavine

5 g želatine v lističih
500 ml mleka Mu
100 g kristalnega sladkorja
500 g skute Mu Cuisine
250 ml sladke smetane
100 g sladkorja v prahu
vrečka vaniljevega pudinga

Priprava

Želatino za pet minut namočimo v mrzlo vodo. Medtem iz mleka, praška za puding in sladkorja pripravimo puding po navodilih na embalaži.
Ko je puding pripravljen, ožamemo želatino in jo damo v topli puding. Med stalnim mešanjem želatino raztopimo. Nato odstavimo in počakamo da se dobro ohladi. Med hlajenjem puding občasno premešamo.

V ohlajen puding počasi vmešamo prepasirano skuto. V posodi z električnim mešalnikom stepemo sladko smetano in jo vmešamo med preostale sestavine. Pripravljeno zmes pretresemo v tortni model, ki ga rahlo potresemo, da se zmes enakomerno razporedi. Model za 5 ur postavimo v hladilnik.
Previdno odstranimo model za torto in strjeno kremo potresemo s sladkorjem v prahu

Avtor: Mladinska nacionalna kuharska ekipa Slovenije 2013