Skutna tortica z gozdnimi sadeži

Sestavine

  • 175 g piškotov
  • 55 g Mu Cuisine masla
  • 30 g mletih mandljev
  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 500 g Mu Cuisine
  • BIO nepasirane skute
  • 300 g zamrznjenih
  • gozdnih sadežev
  • 100 ml vode
  • 100 g sladkorja v prahu
  • Sveže jagodičevje za dekoracijo

Priprava

Maslo stopimo in ga zmešamo z nadrobljenimi piškoti. Pekač za torto obložimo s papirjem za peko ter zmes piškotov in maslo enakomerno razporedimo in pritisnemo ob podlago. Po vrhu prve plasti enakomerno na tanko potrosimo še mlete mandlje. Pustimo počivati.

Med tem zmešamo skuto, 4 jajca in sladkor v enakomerno zmes. Prelijemo čez prvo plast in pečemo 60 minut pri 180 °C. Torto vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

Med tem pripravimo gozdne sadeže. Stresemo jih v kozico in jim dodamo 100 ml vode in 100 g sladkorja v prahu ter kuhamo 5 minut. Ko dobimo teksturo marmelade, kozico odstavimo in pustimo, da se zmes nekoliko ohladi.

Torto prestavimo iz pekača in okrasimo z marmelado iz gozdnih sadežev in svežim jagodičevjem.