Sir na žaru s češnjevim paradižnikom in origanom
Uporabljeni izdelki

Sir na žaru s češnjevim paradižnikom in origanom

Sestavine

Za 2 osebi potrebujete:
250g ali zavitek sira za žar Mu Cuisine
jedilno žlico oljčnega olja
120 g češnjevega paradižnika
2 vejici svežega origana
Sol

Priprava

Sir popečemo na žaru, prav tako posebej na žaru opečemo češnjev paradižnik, ga solimo, položimo na krožnik poleg sira, pokapamo z oljčnim oljem in potresemo z listki origana, poljubno okrasimo in ponudimo.

Kuharske skrivnosti

  • Sir za žar narežite na rezine, debele približno 8 mm, in jih popecite na žaru, kjer so se predhodno pekle mesne in zelenjavne dobrote, da se sir navzame še njihovih arom.
    Tanja
  • Skrivnost okusnega sira za žar je česnova omaka oziroma preliv, ki ga prelijete po siru, ko je le ta že pečen. Omako naredite iz sesekljanega česna, drobnjaka, peteršilja, olivnega olja, popra in soli.
    Barbara
  • Pomešajte kislo smetano z jajcem, soljo, poprom in vegeto. S čopičem narahlo premažite sir in ga popecite na žaru.
    Lilijana
  • Sir marinirajte v limoninega soku, česnu in peteršilju do ene ure, potem pa naredite nabodala. Na palčke za raženj izmenjaje natikajte kocke sira in svežo, domačo zelenjavo.
    Jolanda
  • Sir narežite na trikotnike in jih nekaj ur namakajte v marinadi z deviškim oljčnim oljem, svežim rožmarinom, baziliko in malo česna.
    Urška