S skuto polnjene piščančje prsi v smetanovi omaki z malvazijo

Sestavine

800 g piščančjih prsi
200 g skute Mu Cuisine
50 g čebule
2 jajci
50 g masla Mu Cuisine
10 g česna
žlica oljčnega olja
200 ml sladke smetane Mu Cuisine
200 ml malvazije
10 g jedilnega škroba
sol, poper

Priprava

Piščančje prsi očistimo in ob strani s konico noža naredimo zarezo, da dobimo žepek. Čebulo in česen očistimo ter popražimo na oljčnem olju. Skuto prepasiramo, dodamo prepraženo čebulo in česen, jajca ter sol in poper.

Z dobljeno maso napolnimo piščančje prsi in luknje prebodemo z zobotrebci, da se prsa med peko ne razprejo. Prsa z vseh strani popečemo na vročem maslu, da postanejo zlato rjave barve. Nato prsa postavimo v pečico, segreto na 180 °C, za 8 minut.

Sladko smetano zmešamo z vinom in zavremo. Solimo in popramo ter zgostimo z jedilnim škrobom.

Avtor: Mladinska nacionalna kuharska ekipa Slovenije 2013